בתים היסטוריים ועוד

הבית הזה בנאומה של אומה לובש סומבררו


בית סקאו עומד על חלקת אדמה שנמצאת בתוך אומת נאוואג'ו. צילום: ג'סי קורויווה

בחוץ המדבר החם והצהוב והבהב 15 ק"מ דרומית-מערבית לבלוף, יוטה, ניצב בית בהשראת סומבררו רחב.

לפני שלוש שנים הראלד סקוב, בן אומת נאווג'ו, שכר חבילה אדמה משבטו. הוא תכנן לגור שם עם משפחתו, בבית ערכה כמו שאר הנבאג'ואים שכובשים בקרבת מקום. הסקווס בנו את היסוד, לפני שהחליטו שהם לא אוהבים את סוג הבית שהערכה נועדה לבנות.

סיור בית קשור: מעון סקאו

הם "היו תקועים", אומר אריק סומרפילד, מנהל סדנת הבניין של אוניברסיטת קולורדו. בהזמנת הסקיוז ביקרו בנכס זומרפילד וקבוצת סטודנטים בכוונה לבוא עם עיצוב חדש שישמש רק בחומרים המיועדים לסגנון בית אחר לגמרי.

בביקורם הראשון באתר, סקו הראתה את כולם בסביבה. "הוא לבש סומבררו גדול וניסה ליצור כמה שיותר צל", זוכר זומרפילד. "הוא הסתכל על סטודנט ואמר 'אתה יכול להשתמש בסומרברו.' התלמיד הביט אליו לאחור ואמר כי גם ביתו יכול להשתמש בסומברוארו. "והשיחה ההיא היא כיצד הגיע לבית הגג הייחודי והסגנון כובע השמש המגדיר כל כך, לא רק את המראה שלו, אלא את הביצועים האקלימיים שלו. .

בתי ערכה בסגנון מסורתי מנקדים את הנוף המדברי. צילום: ג'סי קורויווה

כמובן שהבית ישב באתר עם נופים נהדרים של עמק המונומנטים המפורסם. כדי ליהנות מהפנורמה, משפחת סקו רצתה מרפסת חזית בה יוכלו לשבת בנוחות ולהביט החוצה. הם גם קיוו שהבית יגיב, ולא תמיד יהיה במחלוקת, עם מזג האוויר המאתגר.

התלמידים העבירו את הערכה וחומריה ומצאו סט חלונות גג ופגעו ברעיון הפוך אותם. כשהוא מתהפך, מבנה הגג, כמו סומבררו, יקרר את החללים המקורים, תוך שהוא מסייע ביצירת אזורי מגורים בחוץ המוגנים מפני מלוא העוצמה של השמש האכזרית.

בינתיים, באופן שמסמן את מידת ההרמוניה של הבית עם הטבע, התלמידים הטו מעט את המסבכים כך שהגג יאסוף מי גשמים, מכוון אותם לעבר חבית אחסון. כאשר חבית הגשם מתמלאת עם כל סערה, כעת יש לסקאו אספקת מים מתוקים הנמצאים תמיד מוכנים.

סיור בית קשור: מעון סקאו

מתחת לגג אין תכונות מיותרות; שיקולי האקלים הודיעו על כל החלטת עיצוב. למשל זכוכית מכילה את רוב הקיר החיצוני הדרומי. ובעוד שהזגגות מקנים נופים, היא מבצעת במקביל את התפקיד החשוב יותר לטעון של מקסום החום מהשמש החורפית.

הקירור היה חשוב לא פחות וגם כאן החלונות ממלאים תפקיד קריטי בכך שהם פועלים למינוף רוחות המדבר הפורה. בצד הפונה כלפי מטה, החלונות נראים נמוכים על הקיר כדי לתפוס כמה שיותר מהאוויר הנע. בצד המזרחי, הם קרובים לתקרה, ומאפשרים לאוויר חם לברוח.

"רק רצינו שהבית ייפתח לנוף ויהיה יעיל במיוחד בסביבתו", אומר זומרפילד.

למרבה המזל, תלמידיו היו מלאי רעיונות.

חלונות לא רק ממסגרים תצוגות, אלא גם עוזרים לבית להישאר נוח באקלים שלו. צילום: ג'סי קורויווה

ג'יי מייקל וולטון כותב על אדריכלות, אמנות ועיצוב לפרסומים לאומיים ובינלאומיים. כמו כן הוא עורך ומפרסם אדריכלים ואומנים.